Thursday, 3 March 2016

Masih catchy kah si skrin Besar , Lenovo? Harga bawah RM 400 2016 !

Assalamualaikum!
Masih ingat beberapa tahun lepas , tahun sewaktu smartphone lenovo sangat popular 
kerana skrin besar dan murah ?
Ingat tak ? Masa tu melambak jugak henpon dari china cuba membiak dalam market Malaysia.
Jadi untuk posting kali ini , saya akan mempertengahkan semula smartphone mampu milik keluaran Lenovo yang sesuai bagi tak ada bajet tapi nak guna yang lengkap.

1. Lenovo A816 
Smartphone ini mempunyai  saiz skrin 5.5" dengan display sentuh skrin 540x960p. Dipasangkan dengan pemacu Octa core 1.4GHz processor dan juga dilengkapi dengan 1GB Random Access Memory dan 8GB ROM. Bagi yang suka selfie manjang , 8MP rear camera, 1.9MP kamera hadapan mungkin kurang menguntungkan tetapi berbaloi bagi yang sederhana. Lupa nak kabor , price range smartphone ni memang lingkungan RM 350 - RM 390.


2.Lenovo A916

Lenovo A916 ini pulak dipasangkan dengan processor 1.4ghz Octa Core dan juga support FDD-LTE , TDD-LTE dual 4G networks,  ditambah pula dengan 5.5 inch large HD screen with 1280*720 pixels resolution, uses the MT6592M octa core 1.4GHz processor,  Mali 450 MP4 GPU. TETAPI hanya dikuatkan dengan 1GB RAM dan 8GB ROM , 2MP front camera , tapi kamera hadapan ber resolusi 13MP . Harga yang dipasarkan buat masa sekarang ialah antara RM 390 - RM 450.

3. Lenovo S856



Smartphone yang ketiga ini dipatenkan dengan nama model S856 , model ini dipacukan dengan Snapdragon 1.2 Ghz Processor  dan 1GB RAM ( sama dengan  Samsung J1 / lebih bawah dari J1Ace ) , dilengkapi dengan kamera hadapan 8MP dan kamera muka 1.6 MP , sememangnya antara smartphone yang lengkap bagi yang mempunyai bajet sederhana dan berkehendak kan telefon yang sesuai bagi kegunaan harian.

Saya memilih ketiga tiga model dari beberapa model lain keluaran Lenovo yang mempunyai skrin yang besar kerana model model yang dipilih menepati citarasa pengguna seperti saya yang mahukan smartphone yang cukup kegunaan. Terima kasih kepada beberapa laman web seperti Direct D 
dan juga Lazada   kerana membantu saya dalam pencarian harga . 
Post a Comment