Saturday, 22 September 2012

Kita dan i-Phone 5


Assalamualaikum semua , haa , zul dah alam tak buat posting kan . Ok lah hari ini zul akan mula semula posting zul .Dan harini , zul nak sembang sembang sikit lah pasal i_phone 5 , semalam 21 haribulan , adalah tarikh pelancaran jualan iPhone 5 dekat Tokyo.
 Video ada serba sedikit info pasal iPhone yang terbaru dari Apple ni, meskipun masih dibelenggu dengan saman menyaman dengan Samsung Inc , Apple dilihat sebagai sebuah syarikat yang masih berjaya dari segi teknologi  gadget dan alat telekomunikasi ni.

http://www.youtube.com/watch?v=lOJjwqm-jPs&feature=g-all-xit

Overall , apa yang boleh zul cakap lah pasal iPhone 5 ni ialah:

The good: The iPhone 5 adds everything kita nak dalam iPhone 4S: 4G LTE, , panjang + lebih larger screen dia, free turn-by-turn navigation, pastu dia punya processor  A6 lagi lah laju. Plus, its top-to-bottom redesign is sharp, slim, and feather-light.
The bad: Apple Maps feels unfinished and buggy; Sprint and Verizon models can't use voice and data simultaneously. The smaller connector renders current accessories unusable without an adapter. There's no NFC, and the screen size pales in comparison to jumbo Android models.

So itulah apa yang boleh zul , cakap , setiap gadget masih ada kelemahanya sendiri , walaupun dilihat sempurna dan mahal harganya. Harga iPhone5 kalau tak silap still dalam RM1.9 k keatas tanpa pakej
Post a Comment