Thursday, 5 May 2011

TRANG TANG TANG LA NI~




ZOOM TENGOK!
Memang hot topik terpilih untuk for the night omputih habaq
Kawen awai pasai orang muda kita
btoi ka la ni ghamai kawen awai?

Kita tengok isu la ni macam zinaja
rogol,main dua tiga oghang(maap kotoq sket la)
dua bulan skali kita dengaq
ada jaa...
budak skolah,menengah ka rendah ka
IPTA,IPTS
macam-macam
pendek kata,macam M.Zain dalam cita Labu-Labi

"KUSS SEMANGAT!" 

jadi sebenaqnya,apa cita pasai kawen awai di kalangan
orang melayu kita?
Ada penyelesaian ka?

Menurut Islam,
Islam menggalakkan Perkahwinan awal
bertujuan untuk mengelakkan terjadinya perkara yang tak sepatutnya
Kerana Kahwin itu wajib bagi yang mampu
dan yang paling penting
kerana tidak dapat menahan gelora nafsu
adakah ianya bertujuan untuk menggalakkan juga
penceraian awal dikalangan mereka?
TIDAK SAMA SEKALI
kerana penceraian itu dikatakan jalan penyelesaian terakhir
omputih kata
"DAH LAST-LAST DAH TU!"
So kita sbg remaja
haruslah paham kesan jika kita menurut
kata nafsu
Syaitan yang menghasut.

Post a Comment