Sunday, 14 June 2015

Microsoft Office 2007? Microsoft Office 2010? Microsoft Office 2016 lah babe

Assalamualaikum.
Hah... masih menggunakan Microsoft Office ( Office10 ) ?
Tak pun ada lagi yang tengah pakai Office 2003? 
Untuk pengetahuan korang semua , Microsoft Office 2016 dah keluar!
Ya! Aplikasi ini dikhabarkan bakal digabungkan bersama Windows 10 yang bakal menggantikan sistem operasi sedia , dan sejak Microsot XP bakal diundurkan dari rangkaian produk Microsoft.
Dan berita baik bagi yang gemar mencuba aplikasi Microsoft , Microsoft 2016 boleh dicuba pakai ;
percuma !
PERCUMAAAAAAA!
Cuma klik link yang disediakan saya di bawah ini.


Microsoft Office 2 Product key Office 2016 Preview
NKGG6-WBPCC-HXWMY-6DQGJ-CPQVG016



AH , lupa nak beritahu , Trial hanya selama 180 hari , lama jugak lah kan , setengah tahun.
Kalau nak menggunakan aplikasi hebat ini dengan lebih lama , anda perlulah membeli / mempunyai Office 365 .

Bagi pengguna yang sudah memiliki Office 365 versi Home , sila ikut langkah langkah yang saya sediakan di bawah :

  • Pergi ke halaman Office My Account
  • Klik pada pilihan Languange and install Options
  • Klik pada Additional install options.
  • Buka Version drop-down menu dan pilih 32-bit / 64-bit Office 2016 Preview


Paparan di atas memperlihatkan Microsoft Office Word yang terbaharu yang sememangnya kelihatan lebih besar ..sikit.

Kupasan lain tentang MO16 akan saya ceritakan sebelum puasa.